Kõlvart: Tallinn pakub lasteaiakohti nii nagu seaduses kirjas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul võib lasteaiakoha saamine sõltuda lapsevanema valikutest. Haaberstis, Mustamäel ja Põhja-Tallinnas on ooteajad lühemad ning enamik lapsi saab koha soovitud ajaks. Kesklinna, Pirita ja Nõmme piirkondades on ooteajad pikemad.

Kõlvart ütles, et pealinn on arendanud munitsipaallasteasutuste võrku programmi «Lasteaiakoht igale lapsele» alusel. Kui 2006. aastal oli Tallinnas kokku 929 rühma, kus alusharidust omandas 18 267 last, siis 2013. aastaks on kokku 1010 rühma, milles käib kokku 22 193 last.

«Prognoosi kohaselt oli sel perioodil [2006-2012] Tallinnas vaja juurde luua 4000 lasteaiakohta ning see eesmärk sai ka täidetud. Vastavalt programmile oleme suutnud tagada koha kõigile kolme- kuni seitsmeaastastele lastele, vajaka on sõimekohti,» ütles ta.

Abilinnapea rääkis, et pealinn on viimaste aastate jooksul loonud 81 rühma, mis on 13 uue lasteaia jagu. Seeläbi lisandus 4000 lasteaiakohta. Tallinna prognooside kohaselt väheneb kuni 7-aastaste arv alates 2017. aastast, mistõttu tuleb lasteaiakohtade loomine muuta võimalikult paindlikuks. Seetõttu lisatakse olemasolevate lasteaedade juurde moodulrühmi.

«Moodulrühma näol on tegemist ajutise, kuid kiire lahendusega, mis sobitatakse olemasoleva lasteaiahoone ja ümbrusega. Moodulrühmad on stabiilsed, vaiksed ja niisama mugavad kui püsilahendused, mis kohandatakse vastavalt konkreetse lasteasutuse vajadustele ning lasteaedade tervisekaitsenormidele. Esimesed moodulrühmad avatakse selle aasta sügisel Tallinna Lepistiku lasteaias,» rääkis Kõlvart. 

Abilinnapea ütles, et lasteaiakohtade puudus pole vaid pealinna probleem. Tema sõnul käib Tallinna lasteaedades enam kui 800 lähivaldade last, kes kuni koha saamiseni on tallinlased ja pärast koha saamist elukohta muudavad. «Seda seepärast, et omavalitsused nagu näiteks Saue linn, Viimsi vald, Rae vald ja teised, ei paku alla kolmeaastastele üldse kohta. Tallinnas hakatakse aga kohti pakkuma juba alates 1,5 eluaastast nii nagu seaduses kirjas,» seletas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles