Tallinn palkab kodutute öömajja turvamehed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute öömaja Alasi tänaval.
Kodutute öömaja Alasi tänaval. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Linnavalitsus eraldab reservfondist Alasi 8 asuvasse kodutute öömajja turvameeste palkamiseks 180 000 krooni.


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul suureneb kodutute öömaja teenuseid kasutavate isikute seas kinnipidamiskohast vabanenute ja narkosõltlaste osakaal, vahendas Raepress.

Kodutute öömaja kliendid on agressiivsed ning öömaja valvepersonalil napib jõudu öömaja sisekorda ja ühiselu reegleid rikkuvate kodutute, sealhulgas kinnipidamiskohast vabanenute ja narkosõltlaste korralekutsumiseks.

«Kodutute öömajades on rünnatud valvepersonali ja agressiivsete klientide tõttu on häiritud rahumeelsed öömajateenuse kasutajad ning ümberkaudsete majade elanikud. Seetõttu on kodutute öömaja personali ja klientide ning ümbruskonna elanike turvalisuse huvides vajalik turvatöötaja füüsiline kohalolek,» rääkis Martinson.

«Mehitatud valveteenuse ostmisega tagatakse kord ja turvalisus õhtu-, öö- ja hommikutundideks, õhtul kella üheksast kuni hommikul kella üheksani. Sellesse ajavahemikku jääb öömaja klientide majutamine, öörahu tagamine ja hommikul öömajaliste väljasaatmine,» lisas ta.

Praegu osutab Alasi tn 8 kodutute öömajas mehitatud turvateenust General Security Service ning nende pakkumise kohaselt on ühe kuu mehitatud turvateenuse maksumus 30 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles