MKM: enne raudtee uusi arendustöid tuleb tõsta teenuse kvaliteeti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee uus rong.
Elektriraudtee uus rong. Foto: Urmas Luik

Vastuseks Hardo Aasmäe arvamusloole Postimehes, kus ekspert avaldas, et otstarbekas oleks pikendada elektriraudteed Rapla, Rakvere ja Haapsaluni, vastas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, et enne uusi arendustöid tuleb tõsta teenuse kvaliteeti.

«Kahtlemata on reisirongiliiklust vaja edasi arendada. Esmajärjekorras tuleb keskenduda taristu ja teenuse arendamisele nendel lõikudel, kus reisirongiliiklus on juba praegu olemas, et ära kasutada seniste investeeringute potentsiaal,» edastas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Rasmus Ruuda.

Ka võib mõne aasta pärast osutuda vajalikuks Aegviidu-suunalise kontaktvõrgu rekonstrueerimine, investeeringuid on vaja ka mujale, et tagada reisirongide piisav liikumiskiirus, lisas Ruuda.

«Reisirongiliikluse käivitamisest uutel lõikudel ei saa rääkida enne, kui rongiliikluse roll teenusega praegu kaetud lõikudel on suurenenud ja reisijate arv oluliselt kasvanud. Täiendavate raudteelõikude elektrifitseerimise vajaduse, et asendada diiselrongid elektrirongidega, saab vaatluse alla võtta mõne aasta pärast, kui on täpselt selgunud uute elektri- ja diiselrongide opereerimiskulud,» põhjendas Ruuda, miks täna potentsiaalsetest arendusprojektidest ei räägita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles