Seeder: kummaline, et sajad lahkujad valdu ei morjenda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tasuta ühistranspordi pärast lahkujad peaks huvitama Tallinna lähivaldu isegi siis, kui tegu on vaid paari protsendiga nende elanikkonnast, leidis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

«On kummaline kuulda, et lähivaldadele pole sadade inimeste, kes mitme valla peale kokku teevad vähemalt tuhat, lahkumine probleem,» ütles Seeder ERR-i uudisteportaalile, kommenteerides asjaolu, et Tallinna lähivallad ei pea Tallinna ühistransporti ja selle tõttu vallast lahkumist enda jaoks suureks probleemiks.

«See, kas mõju omavalitsustele oli 1, 2 või 5 protsenti, ei olegi küsimus,» ütles Seeder lisades, et selgitust vajab see, kas Tallinn võib selekteerida soodustusi saavaid gruppe väljaspool oma haldusala.

«Olen rääkinud ekspertidega ja nende sõnul on nende inimeste osakaal, kes elavad väljaspool Tallinna ja kasutavad ühistransporti, 10 protsenti. Kas nende kümne protsendi pärast tasub kogu süsteem rakendamist?» küsis Seeder tuues lisaks õiguslikule poolele välja ka süsteemi praktilisuse küsitavuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles