Nõelasilma trepp tehti lõpuks korda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siis, kui kerkis päevakorda Harju tänava ümberkujundamine jalakäijate tänavaks, heideti linnale ette, et asjatuteks ümberehitusteks raha on, aga ohtliku Nõelasilma trepi parandamiseks mitte.


«Tallinna arengukavas 2014-2020 on käesoleval aastal jalakäijate turvalisuse suurendamiseks ette nähtud 847 tuhat eurot Harju tänava ja Kullasepa tänava rekonstrueerimiseks. Kas nende tööde hulka kuulub ka jalakäijatele ülimalt ohtliku Nõelasilma trepi parandamine?» küsis üks Postimehe lugeja.

«Antud projekt hõlmab siiski vaid tänavaid, trasse ja muud taolist. Nõelasilma probleemidega tuleb pöörduda Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti poole, kuna see asub eramaal ja sellega on seotud mitmed eriküsimused,» vastas Kesklinna valitsuse pressiesindaja Kerttu Rakke tookord kodaniku küsimuse peale.

Veidi enne keskaja päevade algust sai trepp siiski lõpuks korda. Iseküsimus on see, kuidas vanaaegsete trepiastmete betooniga parandamine muinsuskaitse seisukohast paistab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles