Elanike arv Rae vallas ületas 14 000 piiri

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Peetris muutub üha aktiivsemaks ja sündmusterohkemaks. Peetri lastejooks aastal 2011.
Elu Peetris muutub üha aktiivsemaks ja sündmusterohkemaks. Peetri lastejooks aastal 2011. Foto: Rae Sõnumid

1. juuli seisuga on rahvastikuregistri järgi Rae vallas elavate inimeste arv ületanud 14 000 piiri ning ametlikult elab siin 7005 meest ja 7010 naist. Kogu elanike arv on rahvastikuregistri järgi Rae vallas käesoleva aasta 1.juuli seisuga 14 015, mis on 174 elaniku võrra suurem kui 2013 aasta alguses, mil oli registreeritud valda 13841 inimest.

Suurim alevik elanike arvu poolest on Rae vallas jätkuvalt Jüri 3397 inimesega ja teisele kohale jääb Peetri alevik, kus elamas 3369 inimest. Elanike keskmine vanus on Rae vallas 32,3 aastat, mis on Harjumaa valdade elanike keskmisest vanusest nelja aasta võrra väiksem.

Vallavanem Mart Võrklaeva sõnul töötab vallavalitsus igapäevaselt selle nimel, et noortel peredel ei oleks muret lasteaiakoha pärast. Samuti on eesmärgiks, et iga lapsevanem saaks oma lapse kodulähedal asuvasse heade õpitingimustega kooli õppima panna.

Peetri alevikus, mis on viimastel aastatel kasvanud elanike arvult kõige kiiremini, alustab sügisel tööd laiendatud 360-kohaline lasteaed ja 2014. aasta sügisel valmib veel Peetris 180-kohaline lasteaed. Uut 240-kohalist lasteaeda hakatakse järgmise aasta alguses ehitama ka Jürisse, kus juba töötab kolm lasteaeda.

Vallavanem usub, et arvestades täna tehtavaid ja planeeritavaid jõulisi investeeringuid ei ole hiljemalt kahe aasta pärast Rae vallas enam lapsevanematel muret lasteaiakohtade pärast, mis on seni ülimalt kiire rahvastikukasvu tõttu olnud vallas suurimaks probleemiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles