Tallinnas renoveeriti ajalooline spordiliidu Jõud peamaja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas renoveeriti ajalooline spordiliidu Jõud peamaja.
Tallinnas renoveeriti ajalooline spordiliidu Jõud peamaja. Foto: 1Partner Kinnisvara

Tallinnas Toompuiesteel renoveeriti 250 000 euro eest arhitektuurimälestis ja üle-Eestilise spordiliidu Jõud esindushoone.

Eestimaa Spordiliit Jõud peasekretäri Tarmo Volti sõnul sai tuntud arhitekti Nikolai Thamme poolt 1878. aastal projekteeritud maja renoveerimistööde esimene etapp valmis, kuid teine osa on veel ees. «Otsime täiendavaid vahendeid, et lõpetada remont majas sees ja lisada hoonele kõik algupärased dekoratiivdetailid,» ütles Volt.

Hoone renoveerinud 1Partner Ehituse juhi Üllar Hinno sõnul tegid maja eelmised remontijad 90nendatel vigu ning hoone oli tänaseks lausa varisemisohtlikus seisundis. «Esimese etapina sai väärikas maja uue fassaadi ja katuse ning on nüüd jälle pealinna üks kaunimaid puithooneid,» ütles Hinno.

1946. aastal asutatud Eestimaa Spordiliit Jõud ühendab kõigi viieteistkümne maakonna spordiliite ning tegeleb sporditegevuse korraldamisega üle Eesti.

Maakondade spordiliitudes tegutseb ligi 700 liikmesklubi 40000 harrastajaga. Spordiliitu Jõud on esindanud paljud tuntud võistlejad Jaan Taltsist Jaak Uudmäeni. Spordiliidu praegune president on põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Spordiliidu peamaja asub aadressil Toompuiestee 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles