Tallinna tasuta bussid pole lähivaldade elanikele võtmeküsimus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Aasta alguses lahkus elanikeregistri järgi Tallinna lähivaldadest küll kokku kuni tuhat inimest pealinna, kuid tekitatud augu on praeguseks suuremal või vähemal määral tasa teinud positiivne iive ja uued kodanikud.


Harku vallasekretär Ene Veges ütles ERRi uudisteportaalile, et jaanuaris registreerus nende vallast Tallinnasse 378 inimest, kuid juba üksnes esimese poolaasta sünnid ületasid surmasid ligi 250 inimese võrra ja neile lisandusid uued vallakodanikud, nii et valla elanike arv on aasta algusest tegelikult vähenenud 118 inimese võrra, mis on vähem kui üks protsent valla elanikkonnast.

Raasiku vallavanem Aare Ets hindas Tallinna ühistranspordi tõttu vallast väljaregistreerunute arvuks veidi üle 40 inimese, Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja 109 inimest. Need arvud jäävad samuti ühe-kahe protsendi piiresse vallaelanike koguarvust.

Rae abivallavanem Jaan Alver pakkus vallast Tallinnasse registreerunute arvuks 80-90 inimest, kuid samal ajal on valda juurde tulnud 83 inimest enam, kui ametlikult ära läks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles