Suuremad raudteepeatused varustati elektrooniliste infotabloodega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuremad raudteepeatused varustati elektrooniliste infotabloodega. Saue raudteepeatus.
Suuremad raudteepeatused varustati elektrooniliste infotabloodega. Saue raudteepeatus. Foto: Liis Treimann

Et rongiga reisija elu veelgi mugavamaks muuta, on Elektriraudtee asunud paigaldama ooteplatvormidele elektroonilisi tabloosid. Esialgu saavad sellised täiendused vaid kõige suurema liiklustihedusega jaamad. Balti jaamas on tablood juba pikemat aega olemas.

Elektriraudtee pressiesindaja Norbert Kaareste edastusel on infotabloode osas juba esimesed sammud koostöös maanteeametiga tehtud: ameti juhtimisel paigaldati möödunud nädalal Saue, Keila ja Paldiski ooteplatvormidele LCD infotelerid. «Tulevikus hakatakse neil reaalajas kuvama peatuse väljumis- ja saabumiskellaaegu lisaks operatiivinfole.»

Sama võimekus on teatud peatuskohtades olemas täna ka Edelaraudtee Infrastruktuuri Aktsiaseltsil (nt Kohila, Rapla peatused), kus hakatakse pärast diiselrongide väljavahetamist samuti peatus.ee baasil reisiinfot jagama.

Platvormide turvalisus on tagatud siin-seal ka turvakaameratega. «Videovalvega on kaetud ööbimisjaamad ehk rongide lõppjaamad ning olulisemad vahejaamad nagu Rapla ja Tartu,» tõi Kaareste välja ning lisas, et praegune varustus on piisav, kuid parendustööd käivad pildikvaliteediga. «Töötav ja vedaja vajadusi rahuldav lahendus on täna jaamades juba olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles