Rahandusministeerium hindab kohtuvaidluse valguses Tallinna finantsseisu väga heaks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Keskuse tänaval.
Teeremont Keskuse tänaval. Foto: Liis Treimann

Tallinna linn, kes võitleb kohtus omavalitsuste suurema teehoiuraha nimel, sai rahandusministeeriumi sulest väga hea hinnangu oma finantsseisule.

Tänavu märtsis halduskohtule kaebuse esitanud Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul käib vaidlus selle üle, et kohalikele omavalitsustele antakse ainult 30 miljonit eurot ehk umbes kümnendik kütuseaktsiisi rahast, kuigi kohalike omavalitsuste teed moodustavad kõikidest Eesti teedest vähemalt 40 protsenti, vahendas ERR uudised.

Et riigi argumente kohtus paremini kaitsta, palus majandusministeerium juuni lõpus rahandusministeeriumilt arvamust Tallinna finantsseisu kohta ning täna andis rahandusministeerium teada, et pealinna finantsseis on koguni nii hea, et suudab kümnete miljonite ulatuses rahastada täiendavaid algatusi.

«Tallinna linna finantsseis on võimaldanud neil oma initsiatiivist tegevusi laiendada uutesse valdkondadesse, sealhulgas asuda vabatahtlikult tegelema isegi selliste tegevustega, mis on seadusega määratud täitmiseks riigile,» rõhutas ministeerium oma hinnangus.

Näiteks kulutab linn tänavu sotsiaalseteks töökohtadeks 950 000 eurot, maksab teatritele toetust 1,3 miljonit eurot, lisaks maksab 6,9 miljonit eurot pensionilisa, 1,23 miljonit sünnitoetust ja sama palju kooli mineva lapse toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles