Linnapea tegemisi veebikaamera abil jälgida ei saa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare kabinetis olev veebikaamera võeti täna hommikul ajutiselt maha, et teostada tehnilist hooldust.

Tallinna linnavalitsuse IT-teenistuse arvutisüsteemide juhi Gert Väli kinnitusel ei läinud linnapea kabinetis olev kaamera mitte katki, vaid proovitakse selle kvaliteeti parandada.

«Eks me ise vaatasime, et pole kõige parem võrreldes teiste mõnede teiste avalike veebikaameratega. Nemad on suutnud paremat [kvaliteeti -toim] tagada, et proovima ka kunagi tulevikus paremat pilti anda,» selgitas Väli.

Raepress annab jooksvalt teada, kui veebikaamera linnapea kabinetis taas tööd alustab.

Ööpäevaringse pildiedastuse eest internetis tasub linn Elionile üle 10 000 krooni kuus.  

Alates 25. maist Tallinna kodulehel olnud veebikaamerat jälgis argipäeviti üle 10 000 inimese.

Pärast kaamera ülespanekut selgitas Savisaar, et pildi edastamise mõte sai alguse sellest, et umbes kuu aega tagasi olid asjatundjad avastanud signaali väljumise linnavalitsuse majast. Äraseletatult tähendab see, et keegi kuulab linnapea kabinetis toimuvat pealt.

«Tahtsime neile inimestele, kes meid pealt kuulavad, lihtsalt vastu tulla ning pakume nüüd heli juurde ka pilti,» selgitas Savisaar toona pressikonverentsil.

Et andmekaitseseadusega mitte vastuollu minna, on Savisaare kabineti uksel ka silt, et kõik kabinetis toimuv salvestatakse ja filmitakse. Sellega peab iga tuppa siseneja tänasest alates arvestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles