Õiguskantsler: soodustusteks ühistranspordis on linnal lai otsustusruum

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder on saanud mitu uut nõunikku.
Õiguskantsler Indrek Teder on saanud mitu uut nõunikku. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kuigi õiguskantsler pole Tallinna ühistranspordi korralduse küsimuses, mille tõstatas põllumajandusminister, veel seisukohta võtnud, puudutab see tema sõnul eelkõige Euroopa Liidu õigust.

Õiguskantsleri kantseleist öeldi ERR Uudistele, et Tallinna linna tasuta ühistranspordi teemal on ka varem õiguskantsleri poole pöördutud ja vastusena on kantsler märkinud, et ühistransporditeenuse korraldamine ja seal soodustuste andmine on kohaliku omavalitsuse ülesanne, kuid seadus jätab sõidusoodustuste andmisel kohalikule omavalitsusele küllalt suure otsustusruumi.

Minister Helir-Valdor Seederi tõstatud küsimus vajab õiguskansleri hinnangul eelkõige analüüsi Euroopa Liidu õiguse seisukohalt.

Teisipäeval palus Seeder õiguskantsleril hinnata, kas Tallinnas tasuta ühistranspordi piiramine vaid elukohajärgsetele tallinlastele rikub mittetallinlaste õigusi.

Minister palus kontrollida Tallinna ühistranspordi korralduse vastavust nii ühistranspordiseaduse, põhiseaduse ja Euroopa Liidu aluspõhimõtetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles