Täna algavad Tallinnas XIV keskaja päevad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused keskaja päevad Tallinnas.
Mullused keskaja päevad Tallinnas. Foto: Priit Simson

4.-7. juulini toimuvad Tallinnas Raekoja platsil ja selle lähiümbruses keskaja päevad. Osta saab käsitöökaupu, kuulata keskaja muusikat ja taastutvuda keskaegse Tallinna vaatamisväärsustega.

Keskaja päevad on üks suvise Tallinna peaüritusi, mis aitab ühelt poolt taasluua keskaja olustikku, teiselt poolt näitab aegade järjepidevust, meie kultuuri järjepidevust ja mitmekesisust.

Keskaja päevade südameks on meistrite turg Raekoja platsil, mis tegutseb kõigil päevadel ning seal pakutakse käsitöökaupu kogu Eestist.

Keskaja päevade peakorraldaja Liivi Soova sõnul on turulisi tulemas umbes sadakond ja seda igast Eesti paigast, lisaks on avatud meistritemägi Niguliste kiriku juures, kus toimuvad meistrikojad ja töötoad.

Avatseremoonia algab rongkäiguga Viru väravate juurest täna kell 18, avasõnad kõlavad Raekoja platsil kell 18.15. Kell 19.30 algab sealtsamast rongkäik Tornide väljakule, kus koostöös Tallinna lillefestivaliga toimub keskaja piduõhtu. Üles astub ansambel Oort, kavas on tantsud, laulud, söögid ja muu meelelahutus.

Kuid pidu läheb lahti juba täna keskpäeval, kui Raekoja platsil astub kell 12 üles Mystika Maagiline Teater, hiljem laulavad  vokaalgrupp Vexilla Regis ja kammerkoor Canorus.

Vokaalgrupi Vexilla Regis repertuaar koosneb peamiselt vanamuusikast ja 20.-21. sajandi heliteostest ning kindla koha on selles saanud eesti vaimulikud rahvaviisid ja nende seaded.

Kammerkoori Canorus esituses kõlavad koraaliseaded, eesti heliloojate laulud ja klassika.

Kell 17 esitavad Lathyrus Odoratus ja sõbrad Raekoja platsi laval keskaegsed tantse.

Vaatamist ja kuulamist jätkub Raekoja platsil ka järgnevatel päevadel. Isand Andreas mängib lastega, Lonkava Hundi Koda näitab, kuidas käsitseda mõõka, laupäeval, 6. juulil saab vaadata kogupereetendust Mardileib, vibuturniiri, trummi löövad trummikoja meistrid, külla tulevad sõbrad Lätist ning toimub ka ajalooline jalutuskäik Tammsaare Teatriga (algus Kiek in de Köki juures).

Pühapäeval  7. juulil, kell 12, 14 ja 16 toimuvad vanalinna ekskursioonid. Koguneda Raekoja platsil lava ees. Ekskursioonid on tasuta.

Keskaja päevade lõpetamine toimub 7. juulil kell 16 Raekoja platsil. Ürituse kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles