Taavi Aas: Seeder muretsegu töökohtade pärast väljaspool pealinna

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas leiab, et põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder peaks eelkõige muretsema selle pärast, kuidas leida väljaspool Tallinna elavatele inimestele tööd kodukohas.
Abilinnapea Taavi Aas leiab, et põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder peaks eelkõige muretsema selle pärast, kuidas leida väljaspool Tallinna elavatele inimestele tööd kodukohas. Foto: Laura Kangur / Toomas Huik / Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Taavi Aas soovitab põllumajandusminister Helir-Valdor Seederil pealinna tasuta ühistranspordi asemel keskenduda sellele, et väljaspool Tallinna elavad inimesed saaksid tööd oma kodukandis.

Aas ütles, et kui põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder leiab, et Tallinna tasuta ühistransport ei ole aus väiksemate ja vaesemate omavalitsuste suhtes, tuleb ministril ja valitsuskoalitsioonil esmalt oma tegematajätmisi lahata.

«Antud juhul ei ole küsimus Tallinna tasuta ühistranspordis või nagu minister väljendas, et tööl käiv täiskasvanud perekonnaliige registreerib end tasuta sõidusoodustuse saamiseks Tallinna linna elanikuks,» sõnas Aas. Ta lisas, et küsimus on pigem selles, miks inimesed pealinnas tööl käivad.

«Minister ei peaks muretsema sellepärast, et inimesed Tallinnas tööl käivad, vaid hoopis sellepärast, et inimesed oma kodukohas tööd saaksid,» ütles Aas.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder saatis õiguskantsler Indrek Tederile kirja, milles palub kontrollida, kas tänavu 1. jaanuaril jõustunud Tallinna uus ühistranspordi korraldus on kooskõlas ühistranspordiseaduse, Eesti Vabariigi põhiseaduse ja Euroopa Liidu aluspõhimõtetega.

Seeder leiab kirjas, et üks võimalus maakondade ja maakonnakeskuste elujõulisuse toetamiseks on just läbimõeldult korraldatud ja kõigile Eesti elanikele võrdsetel alustel kättesaadav ühistransport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles