Tallinnas käivitub vaimupuudega inimeste tööprojekt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Merike Martinson.
Abilinnapea Merike Martinson. Foto: Liis Treimann.

Päevakeskus Käo on algatanud ja saanud heakskiidu Euroopa Liidu Inimressursi arendamise rakenduskava kvalifitseeritud tööjõupakkumise suurendamise meetme projektile, mille eesmärgiks on eakohaselt kaasata vaimupuudega inimesi ette valmistuma tööeluks ja seejärel paindlike meetmete toel tööturule sisenema.


Projekti juhtpartner on Tallinna Puuetega Noorte Keskus Juks ja viis partnerit on erinevatest Eesti sotsiaal- ja kutseõppeasutustest, projekti juhib päevakeskus Käo, teatas Raepress.

Projekti töörühm viib läbi sotsiaalse tugivõrgustiku koolituse koostöös Jyväskylä Ülikooliga. Toetatakse vaimupuudega inimeste tööeluks ettevalmistamiseks kasutusel olevate pilootõppekavade rakendamist kutseõppeasutustes ja vaimupuudega inimeste tööpraktika kohandamist kutseõppe raames. Eraldi innovaatiliseks tegevusliiniks on vaimupuudega inimeste ja potentsiaalsete tööandjate jaoks vajaliku tugiinfoportaali loomine.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on tegu jätkuprojektiga, mille eesmärk on luua kvalifitseeritud üle-eestiline tugistruktuur ning vastavad tingimused vaimupuudega inimeste aktiivseks kaasamiseks tööturule. «Sisuliselt võimaldab see projekt pärast läbitud kutseõpet vaimupuudega noortel tööellu lülituda ja osaleda ühiskonnas võrdväärsena,» ütles Martinson.

Kolm aastat kestva projekti kulud kaetakse 95 protsendi ulatuses Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles