Linnale kuuluvas majas peremehetsevad kodutud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linn nõuab eraomanikelt, et nood oma tühjana seisvate ehitiste aknad ja uksed kindlalt lukus hoiaksid, linnaametnikud ise sellest nõudest alati kinni ei pea.


Kesklinnas Magasini tänaval asub linnale kuuluv tühi hoone, mille aknad-uksed on kutsuvalt lahti. Maja sisemus on ära lagastatud ning on näha, et keegi on seal üsna hiljuti elutsenud.

Ilmselt on elanik vähemalt üks kord ka suitsetades magama jäänud, sest hoovis ukse ees vedeleb veidi põlenud madrats. Madratsi kõrval on ilmselt voodiriiete ülesannet täitnud kaltsuhunnik, millel on samuti põlemisjäljed.

Mupo kesklinna tugipunkti inspektoritele on see maja samuti silma jäänud. «Tõepoolest, maja olukord teeb muret. 22. mail informeeris meie inspektor praegusest olukorrast Kesklinna valitsust, kuid kuna vastust ei järgnenud, saadeti pöördumine koos fotomaterjalidega veelkordselt,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Kesklinna valitsuse linnavara osakonnast saime vastuse, et suuremate koristustööde teostamist ei peeta hetkel otstarbekaks, sest oodatakse luba hoone lammutada,» lisas ta.

«Kesklinna valitsus peab läbirääkimisi linnavaraametiga vajalike lammutus- ja heakorrastustööde teostamise rahastamiseks, mille maht võib ulatuda kuni kümne tuhande euroni. Linnaosavalitsus on korduvalt territooriumil läbi viinud ühekordseid koristusi ning samuti on eelneval perioodil suletud avasid ning lukustatud ka väravat, kuid teatud aja jooksul on toimunud uued risustamised ja lõhkumised,» vastati linnaosavalitsusest mupole.

«Mupo on jäänud siiski oma miinimum-palve juurde sulgeda lahtine ja katkine aken, mis avaneb Magasini tänava poole ning värav lukustada,» ütles Hunt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles