Pühadeaeg kujunes loomaaias töiseks soojalainele vaatamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vöötkakk pojaga.
Vöötkakk pojaga. Foto: Sergei Chichagov

Munele hakkasid argusfaasanid, inkubaatoris koorus puna-helmesfaasani tibu.


Jaanilaupäeval eraldati buhhaara hirve pull hirvelehmadest. Nimelt on peatselt saabuv poegimisaeg hirvelehmad niivõrd sõjakaks muutnud, et heasüdamlik hirvepull ei jõudnud enam togimist välja kannatada.

Ka troopikamaja pintšetamariinide peregrupis läks löömaks – neli tamariininoorukit löödi grupist välja. Üks neist sai kaklustes nii kõvasti viga, et suri, ülejäänud kolm aga ootavad nüüd võimalust uude elupaika kolida.

Kahenädalane ilvesekutsikas võeti ema juurest ära loomaaia titetuppa. Kutsikas oli küll
korralikult emapiima saanud ja juurde võtnud, kuid tal avastati kõva nohu ja tõenäoliselt oli ta ka mõned korrad kõrge riiuli pealt, kuhu ema ta tassis, alla kukkunud.
Jaanipäeva järel lendas pesast välja tänavu 29. mail koorunud vöötkaku tibu. Varem pole Tallinna loomaaia vöötkakud oma tibude üleskasvatamisega hakkama saanud ning ka inkubaatorisse viidud munad on olnud viljastamata. Kakutibu on koos vanematega esialgu okstest matiga varjatud ekspositsioonis ja õpib nüüd iseseisvalt kaku kombel toituma.

Kesknädalal sündis jakivasikas ja täitus 30 aastat loomaaia avamisest Veskimetsamail. Nurgakivi panekut loomaaia uuele keskkonnahariduskeskusele tervitasid keskkonnaminister, Tallinna linnapea, Keskkonnainvesteeringute Keskuse juhatuse esimees ja hoone peaarhitekt. Kohale olid palutud ka loomaaia endised ja kauaaegsed töötajad.

Nädala teise poole jahedamad tuuled tõid leitsakule vaheldust ja muutsid loiult aedikutes lõõtsutavad loomad veidi aktiivsemaks. Teravmokk-ninasarvik Kigoma julges neljapäeval juba kõigi nelja jalaga õueaedikusse astuda. Talitajad panevad talle hommikusöögi õueaedikus iga kord veidi kaugemale ja julgustavad teda edasi tulema.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles