Tallinna lasteaialapsed saavad terviserongiga sõita Aegviitu ja Keilasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Liis Treimann

Eilsest kuni 10. juunini sõidab Tallinna ja Aegviidu ning Keila vahel terviserong, mis pakub elamusi pealinna tervist edendavate lasteaedade lastele. Ees ootab tore rongisõit, liikumine vabas õhus ning tutvumine kauni looduse ja põnevate ajalooliste paikadega.


Tallinna haridusameti vanemspetsialisti Eve Levandi sõnul väljub nädala jooksul igal hommikul kella kümne paiku Balti jaamast tavapärase graafiku järgi kaks elektrirongi, mille esimene vagun on kinni pandud lasteaialastele. Üks rong suundub Aegviitu, teine Keilasse. Pärast kohale jõudmist lähevad lapsed matkama ning lõuna paiku tulevad sama rongiga jälle tagasi Tallinna.

Sel aastal sõidavad Aegviitu Tallinna 26. lasteaed, Nurmenuku, Kiikhobu, Kelmiküla, Lindakivi ja Sipsiku lasteaed. Keila matkarajad ootavad Päikesejänku, Suitsupääsupesa, Virmalise, Piiri ja Õunakese lasteaia lapsi. 8. juunil sõidavad Keilasse tervist edendavate koolide õpetajad, et tutvuda muinasaegsete mälestistega ning külastada Harjumaa muuseumi ja Keila jõeparki.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul toimub niisugune ettevõtmine juba teist aastat. «Soovime, et nii lapsed kui ka nende vanemad suhtuksid teadlikumalt tervislikesse eluviisidesse,» märkis ta. «Heameelt teeb see, et paljud koolieelsed lasteasutused kas juba on arvatud tervist edendavate lasteasutuste hulka või on selle protsessi lõpusirgel.»

Tallinna tervist edendavate lasteaedade võrgustik koosneb vabatahtlikkuse alusel ühendunud lasteaedadest, mis lähtuvad oma töös tervist edendava lasteaia mudelist. Tervist edendavate koolide ülesanne on rajada selline elu- ja töökeskkond, mis tugevdab tervist.

Tallinna haridusamet koostöös Elektriraudteega soovib terviserongiga toetada aktiivset ja sportlikku eluviisi juba varasest lapsepõlvest alates. Terviserongi rahastab Tallinna linnavalitsus. Rongi eelnevatel sõitudel on mitmed koolid kasutanud võimalust geograafia ja bioloogia tunni raames matkata giidiga Kõrvemaal, Laulasmaal, Pakri poolsaarel, Keilas, Kloogal ja Paldiskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles