Kalmistumõrvar vaidlustas vangistuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe kalmistul eaka mehe mõrvas süüdistatav Aarne Harju maakohtus
Rahumäe kalmistul eaka mehe mõrvas süüdistatav Aarne Harju maakohtus Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Tallinnas Rahumäe kalmistul eaka mehe tapnud ja eakat naist vigastanud Aarne Kuusalu vaidlustas talle Harju maakohtus määratud 17-aastase vangistuse.

Kuusalu esitas apellatsiooni Harju maakohtu otsusele Tallinna ringkonnakohtule, kirjutab Õhtuleht.

Aarne Kuusalut (22) süüdistatakse mullu 11. augustil Rahumäe kalmistul toime pandud mõrvas, milles kaotas elu Arkadi (80), ning eluohtlike kehavigastuste tekitamises Mariale (76). Süüdistuse järgi ründas Kuusalu Arkadit röövimise eesmärgil, peksis teda käte ja jalgadega vastu pead ja keha, nii et kannatanu suri vigastuste tagajärjel sündmuskohal. Kui kannatanu oli teadvuse kaotanud, võttis ründaja temalt ära pangakaardi ja üritas tõmmata sõrmest ka kuldsõrmust, kuid see ei läinud tal korda.

Seejärel ründas Aarne ka sündmuskohale lähenenud eakat naist, sest polnud esimeselt kannatanult röövituga rahul. Uurimisandmeil peksis ründaja naist käte ja jalgadega ning kägistas, põhjustades kannatanule vägivallaga eluohtliku peatrauma ja tugevat valu. Kui kannatanu oli teadvuse kaotanud, võttis ründaja temalt turukoti, aga ei leidnud sealt midagi väärtuslikku.

Kohtus tunnistas Kuusalu end nimetatud tegudes täielikult süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles