Toitlustajad soovivad koolilõuna hinna tõstmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandik koolilõunaga.
Kandik koolilõunaga. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kümmekond Tallinna koolide toitlustamisega tegelevat firmat soovivad 2007. aastal määratud koolilõuna hinna tõstmist, sest praegu pole selle hinna eest enam võimalik koolitoitu teha.


Linnavolikogu määras 2007. aastal õpilaste koolilõuna maksumuseks 1,15 eurot päevas (koos käibemaksuga).

«Koolitoitlustamisega seotud kuludest moodustab toiduainete hind keskmiselt 52 protsenti, muud kulud kuus protsenti, palk 31 protsenti, kommunaalteenused kuus protsenti, investeeringud neli protsenti ja autotransport ühe protsendi, kuid kõik nimetatud kulutused on ajavahemikul 2007-2013 tõusnud,» kirjutavad koolitoitlustajad linnavalitsusele saadetud pöördumises.

Nende väitel on alates 2007. aastast keskmine palga kasv olnud 36 protsenti, põhitoorainete hindade tõus keskmiselt 42 protsenti, kommunaalteenuste (vesi, kanalisatsioon, elekter, prügivedu, lisandunud on küttekulu) hinnatõus 36 protsenti ja autotransporditeenuse hinnatõus 42 protsenti.

Sellega seoses soovivad koolitoitlustajad, et alates käesoleva aasta 1. septembriks kehtestataks Tallinna munitsipaalkoolide õpilaste koolilõuna piirhinnaks 1,60 eurot päevas (koos käibemaksuga).

Haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaare sõnul võetakse koolitoitlustajate ettepanek teadmiseks ja kindlasti alustatakse nendega läbirääkimisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles