Uudiseid loomaaiast: seramad haudusid välja neli tibu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serama kana tibudega.
Serama kana tibudega. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Alla poole kilo kaaluvad Malaisiast pärit seramad haudusid eelmisel nädalal Tallinna loomaaias välja neli tibu.

Tallinna loomaaia teatel saab maailma väikseima kanatõu kogu pesakonda näha kääbus- ja dekoratiivkanade ekspositsioonis troopikamaja ja endiste linnutiikide lähistel. Kuna seramad meenutavad oma püstise kehahoiaku tõttu inimest, nimetatakse neid Malaisias vaprateks sõdalasteks ja peaingel-kanadeks.

Jätkuvalt kooruvad hahad ja ristpardid ning sünnivad kaljukitsede-mägilammaste tallekesed. Neljapäeval sündis viimane, kümnes miiluvasikas.

Nädala eest ilmus elevandimaja Kesk-Aasia kilpkonnade aedikuliivale järjekordne muna – see asetati punase lambi alla hauduma. Suure troopikamaja basseini paigutati elama hiina pehmekilp-kilpkonn.

Amuuri kassid kolivad suveks Sise-Aasia ekspositsiooni väikeste kaslaste kompleksi.

Teravmokk-ninasarvik Kibibi naudib täiel rinnal õueaedikus tegutsemist ja annab aeg-ajalt lausa etendusi, Kigoma seevastu pelgab veel lävepakust üle astuda.

Järgmise nädala kolmapäeval möödub 30 aastat Tallinna loomaaia avamisest uues asupaigas – Veskimetsamail. Selle sündmuse tähistamiseks pannakse pidulikult nurgakivi Euroopa Liidu toel loomaaia lääneväravasse rajatavale keskkonnahariduskeskusele.

Loomaaed ootab kell 13 algavast sündmusest osa saama kõiki huvilisi. Nurgakivi panekule järgnevad tasuta ekskursioonid loomaaia giidide juhtimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles