Selgusid uue raehoone arhitektuurivõistluse parimad tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus raehoone ehitatakse linnahalli kõrvale praeguse Statoili tankla kohale.
Uus raehoone ehitatakse linnahalli kõrvale praeguse Statoili tankla kohale. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnavalitsusele uue hoone kavandamiseks korraldatud rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võidutöö on selgunud. Võitjate nimed saavad avalikuks 19. juunil.


«Nüüd siis oleme ühe etapiga lõpule jõudnud ning suure sammu linnavalitsuse haldushoone idee teostamise poole astunud,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Tema sõnul pälvis uue raehoone arhitektuurivõistlus suurt tähelepanu. Võistlusel soovis osaleda 81 bürood või arhitekti. Neist kõigile tingimustele vastas 79 ning käesoleva aasta jaanuari lõpuks esitas ideelahenduse 47 loomeühendust. Rahvusvaheline žürii valis välja üheksa paremat lahendust.

15. maiks esitasid lõppvooru pääsenud oma lõplikud ideekavandid ning 3. - 4. juunil koos istunud žürii valis nende seast välja esikolmiku. Võidutöö leidmisele eelnes pikk ja põhjalik analüüs, kuid lõpliku otsuse tegemisel oli žürii üksmeelne.

Aas mainis, et märgusõnadega ümbrike avamine ning võitjate autasustamine toimub 19. juunil Tallinna Raekojas. Võidutöö autorid saavad preemiaks 500 000, II koha töö 300 000 ning III koha töö 200 000 krooni.

Rahvusvahelise arhitektuurivõistluse eesmärk oli leida linnahalli kõrval asuvale kinnistule rajatava 35 000 ruutmeetri suuruse kogupinnaga uue raehoone parim arhitektuurne lahendus. Ideekonkursi korraldas linnaplaneerimise amet koostööd Eesti Arhitektide Liiduga. Töid hindas rahvusvaheline žürii, mida juhtis Taavi Aas. Žüriisse kuulus arhitekte Lätist, Norrast, Saksamaalt ning loomulikult Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles