Vitsut: turismimaks lisaks linnakassasse miljoneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnajuhid autasustasid lõppeval õppeaastal ülelinnalistel ja -riigilistel olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende juhendajaid. Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna linnajuhid autasustasid lõppeval õppeaastal ülelinnalistel ja -riigilistel olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende juhendajaid. Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna linnavolikogu juhi Toomas Vitsuti (KE) hinnangul tooks kasvõi väike turismimaks linnakassase miljoneid.

«Tallinna väisavad suuresti välismaalased ning kui kõik need miljonid Tallinna külalised maksaksid turismimaksuna kasvõi ühe euro, tooks see linnakassasse miljoneid lisatulu,» rääkis Vitsut.

Tema sõnul pole turismimaksu kehtestamine uus idee, seda on korduvalt arutatud, kuid tehnilise teostuse taha pidama jäädud.
«Kohalikud omavalitsused otsivad tulude kasvatamiseks võimalusi, kui seadusandja võimaldaks kohaliku maksuna sedalaadi tulu koguda, oleks mõistlik,» leidis Vitsut.

Berliin kehtestas mullu viieprotsendilise linnamaksu kõigile Berliini hotellide, hostelite, külalismajade, puhkekorterite ja telkimisplatside tasule. Saksamaa pealinna kassasse peaks maks tooma aastas lisaraha umbes 25 miljonit eurot. Pool sellest summast peaks tagasi minema Berliini turismitööstusesse. Linnamaks on ka Veneetsias ja Jurmalas. Kuurordi- või suvitusmaksu kehtestamist kaaluvad ka Eesti suvituslinnad, eeskätt Pärnu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles