Randpere: turismimaks võiks aidata linna atraktiivsemaks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisituristid Tallinna vanalinnas.
Kruiisituristid Tallinna vanalinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinncity küsis Tallinna linnapeaks pürgivalt reformierakondlaselt Valdo Randperelt, mida ta arvab kuumast teemast – linna- või turismimaksust, mille kehtestamist arutavad Eesti kuurortlinnad ning taoline maks on kehtestatud näiteks Saksamaa pealinnas Berliinis. Kas võiks selle kehtestada ka Tallinnas?

«Kui investeeritakse sellesse, et Tallinna turistide jaoks atraktiivsemaks muuta, oleks see ok,» arvas linnapeakandidaat. «Kui see tooks ajakirjandusse lood mõrvapealinn Tallinna asemel Tallinnast kui Läänemere pärlist, oleks ju väga hea.»

Kohalikel omavalitsustel võiks Randpere hinnangul olla võimalus oma makse kehtestada, see võiks olla omavalitsuse tulu-, aga ka kulukatte allikas. «Turistide raha läheb linnast suures osas ju mööda, kui linnal tuleb turistide heaolu eest ikkagi hoolitseda,» hindas ta.

«Kui turismimaksu mõte on üllas ning sellest rahast investeeritakse linna turvalisusse - et tänavad oleks valged ja puhtad, paigaldataks välikäimlaid, hoolitsetaks selle eest, et turistidel ei varastataks kotte, oleks see ju hea. Aga ma kahtlen, kas praegune linnavalitsus seda sel eesmärgil kasutaks.»

Berliin kehtestas mullu viieprotsendilise linnamaksu kõigile Berliini hotellide, hostelite, külalismajade, puhkekorterite ja telkimisplatside tasule. Linnamaks on ka Veneetsias ja Jurmalas. Kuurordi- või suvitusmaksu kehtestamist kaaluvad ka Eesti suvituslinnad, eeskätt Pärnu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles