Nõmmel muudeti ette hoiatamata terve asumi liikluskorraldust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmel muudeti tänavad ootamatult samaliigilisteks ning hakkas kehtima ka kiirusepiirang.
Nõmmel muudeti tänavad ootamatult samaliigilisteks ning hakkas kehtima ka kiirusepiirang. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme elanikele ei meeldi ootamatud liikluskorralduse muudatused või õigemini see, et suurematest muudatustest ette ei teatata.


Nii näiteks muudeti varem peateed olnud Tähe, Sihi, Nurme ja Lõuna tänav samaliigilisteks tänavateks nendega ristuvate väiksemate kõrvaltänavatega. «Hoiatuseks on küll kollased märgid üleval, aga inimesed sõidavad harjumusest ikka vanamoodi. Rahvas on aastaid harjunud sellega, et üks tee on peatee, aga nüüd muudeti liikluskorraldus üleöö ära. Märgid on küll väga hästi nähtavad, aga harjumuse jõud on tugev,» kurtis teisipäeval Nõmmel elav Sven.

«Linnaosaleht käib iga kahe nädala tagant ja ma loen seda üsna hoolikalt, aga uudist sellise «väikese» muudatuse kohta ei jäänud küll silma. Leht, mis tuleb igasse Nõmme postkasti peaks minu meelest sellest muudatusest suurelt esilehel teatama,» lisas ta.

Koos parema käe reegliga hakkas kogu piirkonnas kehtima ka kiirusepiirang 30 kilomeetrit tunnus. «Mul pole sellise muudatuse vastu midagi, aga oleks ju mõistlik inimesi teavitada?
Kui ongi plaanis kogu Nõmme selliseks teha, siis palun palun öelge seda inimestele. Ma ei tahaks Tähe tänaval näha harjumusest tingitud avariisid, kus kõik vanast harjumusest ikkagi 40ga sõidavad,» soovitas Sven.

Transpordiamet aga on teavitamise vajadusest teistsugusel arvamusel. Sealt saadeti sel nädalal Nõmme linnaosavalitsusse teade: Järgmisel nädalal kehtestab Tallinna transpordiamet Nõmme linnaosas Vabaduse pst, Hiiu, Raudtee ja Valdeku tänava vahelises piirkonnas mootorsõidukitele alaliseks piirkiiruseks 30 km/h. Samuti muudetakse kõik ristmikud samaliigilisteks ristmikeks. Sel nädalal alustati liiklusmärkide ja muudatusest teavitavate tahvlite paigaldamisega ning ristmike joonimisega, tööd lõpetatakse hiljemalt jaanipäevaks.»

Nõmme pressiesindaja Jukko Nooni asus teadet kohe nii sotsiaalmeedia kui ajakirjanduse kaudu levitama. Tegelikult oleks ta tahtnud selle avaldada juba Nõmme Sõnumite eelmises numbris, nagu soovis ka Sven, kuid info lihtsalt ei jõudnud temani.
«Linnaosaleht ei ilmu iga päev, vaid üle nädala. Kahjuks ei olnud mul 7. juuni lehte täpset infot panna. Selle nädala lehes on esiküljel vastav teade, et juuni lõpus transpordiamet sellise asja kehtestab ja et sel nädalal paigaldatakse märke ja joonitakse ristmikke,» ütles Nooni.

«Nõmme linnaosa nii-öelda kvartalisisestes piirkondades on viimastel aastatel järk-järgult 30 km/h alad kehtestatud ning ristmikud samaliigilisteks muudetud. Järgmisena viikse samasugune muudatus sisse Õie tänavast linna poole. Millal täpselt, seda ma esialgu ei tea,» ütles Nooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles