Eesti disaini poes lähevad kõige paremini kaubaks ehted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Voorimehe tänavas väikeses TALI poes on end sisse seadnud Eesti disain - kõige paremini lähevad müüja sõnul kaubaks Kirju kaubamärgi all ehk Triinu Tiiseli tehtud ehted. Originaalsusega hiilgavad aga origami-ehted, mille autoriks Helen Puistaja.

Mõistagi on disainigaleriis esindatud ka tõelised hittautorid nagu Navitrolla ja Epp-Maria Kokamägi, kuid neiltki võib leida päris ootamatuid tooteid: nii on näiteks müügil 14-eurone Epp-Maria Kokamäe joonisattud pabernukukomplekt Poeet disaini kaubamärgi all.

Veel võib disainipoes soetada näiteks Merle Visaku disainitud nahkkoti, kotid maksavad 350 eurot ning lähevad turistide seas kaubaks küll. Ent kaubavalikus on taaskasutus: tuletõrjevooliku uuestisünni üleõlakotina kaubamärgi all Hosewear võib omandada 90 euro eest.

Kodukaupadest torkasid enim silma vinüülplaadist valmistatud seinakellad, kuid muidugi leiab ka kauneid portselanist tasse, vaagnaid jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles