Savisaar: täht on tõusnud Tondiraba kohale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Täht on tõusnud Tondiraba kohale,» ütles Tallinna linnapea ja Eesti Uisuliidu president Edgar Savisaar täna, kui pandi nurgakivi Tondiraba jäähallile, mis peab 2014. aasta juunis valmis olema ja kus 2015. aasta jaanuaris toimuvad juuniorite maailmameistrivõistlused iluuisutamises.


Lasnamäele, Varraku tn 14 ehitatakse jäähall, kus on kaks treeningväljakut, üks peaareen 5000 inimest mahutava tribüüniga ning 3 curlingu rada. Jäähalli peaareen on oma olemuselt multifunktsionaalne, kus saab korraldada nii pallimängude võistlusi kui ka korraldada kontserte ja muid suurüritusi.
«Kui meil siin hakkavad toimuma nii Eesti enda kui ka rahvusvahelised maailmatasemel võistlused, kui siia tulevad nii iluuisutamise kui jäähoki parimad tegijad, ja kui me loodame juba aasta pärast siin suuri võistlusi läbi viia, kui me mõtleme sellele, et siiasamasse lähedale tuleb üheksa rajaga golfikeskus, siis kõik see on uskumatu,» lausus Savisaar.

Jäähalli ehitava Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul on ootused ja lootused nii kõrgel, et ettevõttel ei jäägi muud üle kui see väärikas hoone järgmise aasta suveks üle anda.

«Kindlasti on tegemist ühe suurima spordiobjektiga viimastel aastatel. On rajatud tennisehall ja mõned tervised rajad, aga niisugust suure kubatuuriga ehitist mitte,» tõdes Roben.

«See ehitis on suur mitmes mõttes. Ümberringi on meil kõvad hokiriigid, aga me ise oleme hokis suhteliselt tagasihoidlikud. Aga väga raske on naabritele vastu saada, kui ei noortel hakkajatel inimestel ei ole kusagil treenida. Selle hoone valmimisega astub Eesti infrastruktuuri mõttes kindlasti suure sammu edasi. Noortel saab olema koht, kus treenida ja kus võistelda. Ja see paneb kindlasti aluse hoki paremale tulevikule,» lisas ta.

Eesti Uisuliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul on Tallinn on iluuisutamise geograafias väga kindlalt maailmakaardil. Sellest annab tunnistust ka see, et Rahvusvaheline Uisuliit usaldab Tallinna ja Eesti Uisuliitu nii palju, et on andnud neile juunioride maailmameistrivõistluste korraldamise õiguse olukorras, kui selleks vajalikku jäähalli pole veel ehitama hakatudki. «Ma usun, et see usaldus on igati välja teenitud ja ma loodan, et me viime juunioride maailmameistrivõistlused väga korralikult läbi,» ütles Kuura.

Jäähalli põhiprojekti koostasid Kadarik Tüür Arhitektid OÜ ja EA Reng AS ning ehitajaks on AS Merko Infra. Jäähalli valmimise tähtaeg on 2014. aasta juuni. Jäähalli ehitamine on Tondiraba spordikeskuse rajamise esimene etapp, misjärel alustatakse ujulakompleksi ja hosteli projekteerimisega ning viimases etapis valmib võimlemishall.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles