Väikesed koolijütsid pääsesid eile suvevaheaja mõnusid nautima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivalaia gümnaasiumi 3. klassi õpilased pääsesid eile suvevaheajale. Oma tunnistusi ja kiituskirju näitavad Alis Ivanov, Ketter Tippel, Martin Lill ja Rainek Kaljulaid.
Liivalaia gümnaasiumi 3. klassi õpilased pääsesid eile suvevaheajale. Oma tunnistusi ja kiituskirju näitavad Alis Ivanov, Ketter Tippel, Martin Lill ja Rainek Kaljulaid. Foto: Liis Treimann

Kui Postimehe ajakirjanik ja piltnik eile hommikupoolikul Liivalaia gümnaasiumisse jõudsid, oli kõige pisemate õpilaste lõpuaktus juba läbi. 



Kolmanda klassi lapsed ei olnud aga veel koju läinud ning askeldasid kooli fuajees. Terve klass eesotsas klassijuhataja Riina Aasmaaga oli end kenasti kobarasse sättinud ning üks poiss rihtis fotoaparaati, et kõik klassiõed ja -vennad kaadrisse jääksid.



Aasmaa kinnitas pärast grupipildi tegemist, et kõik tema klassi õpilased olid tublid, kiituskirju jagus lausa seitsmele tüdrukule-poisile. Kiituskiri tähendab aga seda, et tunnistuselt peavad vastu vaatama vaid viied.



Pisikest kasvu Rainek Kaljulaid näitas uhkelt oma tunnistust, kus ainult viied ilutsesid. Hästi õppimine ei pidavat talle mingeid raskusi valmistama. Kohe tulid ajakirjaniku ja fotograafi juurde ka kõik teised kiituskirja väljateeninud «kolmandikud», kes tahtsid samuti end pildil jäädvustada.



Härrasmeeste pilt


Joosep Viir ütles, et läheb suvevaheaja algul Muhumaale puhkama, aga tõenäoliselt tuleb koos vanematega ette ka üks Inglismaa sõit. Kevin Sander Pikk võttis pulgakommi suust ning ütles klassivendadele otsustavalt: teeme nüüd ühe härrasmeeste pildi ka! See tähendas, et poisid pidid end ilusti-kenasti ritta sättima ja mitte lollusi tegema.



Klassikaaslased hüüdsid, et kõige kõvem spordimees nende klassis on Martin Lill, kes ise küll väga esile ei trüginud. Martin ütles, et mängib jalgpalli ning suvel ootavad teda eest spordilaagrid.



Peale Liivalaia gümnaasiumi olid eile algkooliõpilaste lõpuaktused teisteski koolides. Linnas võis märgata palju erivärviliste koolimütsidega õppureid, kes kas üksi või vanemate käekõrval kodu poole liikusid.



Tõnismäe trammipeatuses tabasime kolmanda klassi õpilase Aaron Otto Stalde, kes koos ema Inge Laasiga Prantsuse lütseumi lõpuaktuselt tuli. Aaron Ottol jäi natuke kiituskirjast puudu, sest eesti keele eest oli ta lõpuhindeks saanud nelja.



Tundub, et jalgpall on poiste seas praegu väga soositud spordiala, sest ka Aaron Otto mängib jalkat ning läheb suvel laagrisse.



«Peale selle ootab teda ees linnalaager nii Tallinnas kui ka Tartus,» nimetas ema Inge. «See on väga kasulik, sest linnalaagrites tutvustatakse lastele linna. Kuna minu juured on Tartus, saab Aaron Otto laagri ajal sugulaste juures elada.»



Taas üks jalgpallur


Prantsuse lütseumi poisid Mark Norman Meristo ja Ekvard Allan Matis Joakit võrdlesid Tõnismäe trammipeatuses oma tunnistusi. Suurt vahet polnud, sest mõlemal ilutsesid hinnetelehel põhiliselt viied. Mark Norman kinnitas, et hakkab suvel sõbra hoovis onni ehitama. Ekvard Allan Matis ütles aga, et tõenäoliselt sõidab koos vanematega Itaaliasse.



Ka Inglise kolledžis oli väikeste õppurite aktus juba lõppenud. Kooliuksest astus koos ema Kristel Uiboga välja Matthias Erik Veinmann, järjekordne väike jalgpallur.


Eriti tähtsaks pidas ta seda, et saab laupäeval saata väljakule oma treenerit Martin Reimi, kes peab hüvastijätumängu Eesti koondise rivistuses. Suvel ootavad aga väikemeest ees nii Helsingi kui ka Viimsi Cup ning loomulikult jalgpallilaager. Tuleb töine spordisuvi, kinnitas ema Kristel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles