Viimsi Maxima tõmbenumbriks on värske kala

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva hommikul avas Viimsis Pargi teel uksed Maxima kauplus.


Nagu Maxima keti poodide avamisel kombeks, kogunes enne avamist ukse taha pikk järjekord. Kuid erinevalt näiteks Lasnamäel avatud kauplustest seisid inimesed rahulikult ning turvameestel polnud vaja agressiivseid ostuhuvilisi jõuga takistada.

Viimsi Maxima erineb teistest ühe X-iga Maximatest selle poolest, et seal on värske kala lett. See oli ka paljude külastajate peamine sihtkoht ning ostukärudesse laaditi suured kalakogused, sest hinna ja kvaliteedi suhe paistis olevat ülihea.

Odav kala oli nii populaarne, et töötajad ei jõudnud seda piisavalt kiiresti müügisaali toimetada. Kalajärjekorrast kostis ka üksikuid pahaseid hääli ning ametikäigu kaudu saali toodud kala juures tekkis väike trügimine, kuid ereinevalt paljude muude kaupluste sooduskampaaniatest käis siin kõik tsiviliseeritud moel.

Minevikku on jäänud ka müüt Maxima kitsastest vahekäikudest, kus ostjad liikuma ei mahu. Isegi avamisaegse suure sagimise ajal sai koos ostukäruga riiulite vahel vabalt liikuda. Aeg-ajalt kostis vestlusekatkeid, kus keegi leidis, et üks või teine asi on odavam kui mõnes teises kaupluses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles