Kopli atsetüleeni tootmisjaamas toimus tugev plahvatus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunal toimus tugev plahvatus Tallinnas Koplis BLRT tootmisüksuse territooriumil Elme Messer Gaasi atsetüleeni tootmisjaamas, kus sai surma üks ning vigastada kaks inimest.

Häirekeskus sai teate plahvatusest kell 13.02. Plahvatuse tagajärjel oli sisse varisenud ühekorruselise kivist tööstushoone katus ligikaudu 30 ruutmeetri ulatuses. Õnnetuses hukkus 55-aastane mees, kes oli plahvatuse ajal õues tööstushoone välisseina läheduses ning sai lööklaine tagajärjel pihta välisseinast väljalennanud kividega.

Plahvatuse tagajärjel varises sisse ka pumbaruumi kohal asunud katus. Ruumis töötasid õnnetuse hetkel 62- ja 63-aastane mees, kes said põletushaavu ning põrutusi. Kiirabi toimetas mõlemad haiglasse. Plahvatuse tagajärjel süttis tööstushoone seestpoolt.

BLRT grupi kommunikatsioonidirektor Katja Ljubobratets selgitas, et hoones asub atsetüleeni tootmisjaam ning hukkunu ja vigastada saanud inimesed olid BLRT tütarfirma Elme Messer Gaasi töötajad.

Politsei ei ole veel otsustanud, kas juhtunu osas kriminaalasi algatada. Põhja prefektuuri teatel teostab politsei sündmuskohal uurimist ning tunnistajatelt võetakse ütlusi. «Me ei kaalu kriminaalasja algatamist, kuid kui selgub, et see on vajalik, siis seda ka teeme. Selgitame selle lähipäevadel,» edastas prefektuuri pressiesindaja.

Aktsiaselts Elme Messer Gaas on Balti Laevaremonditehase AS-i ja Messer Group GMBH (Saksamaa) koososalusel asutatud tütarettevõte, mis varustab hapniku, lämmastiku, vesiniku ja teiste gaasidega paljusid tööstusharusid (keemia-, klaasi-, elektroonika-, toiduainetetööstus, metallurgia, meditsiin, paberi- ja isegi kosmosetööstus).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles