Korterituru murelaps hinnatõusu poolest on Põhja-Tallinn

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem andsid maaklerite töös tooni Kesklinn ja Tallinna uued korterid, siis tänavu on oluliselt kasvanud huvi odavamate paneelmajade korterite vastu.
Kui varem andsid maaklerite töös tooni Kesklinn ja Tallinna uued korterid, siis tänavu on oluliselt kasvanud huvi odavamate paneelmajade korterite vastu. Foto: Liis Treimann

Kinnisvaravahendajate andmetel suudab ligikaudu pool kinnisvara soetajatest eluaseme osta omavahenditega, pangalaenu võtmata.

Swedbanki teeb mõnevõrra murelikuks kinnisvara uusarenduste kiire hinnatõus, mis on tingitud kinnisvara ostjate suurest huvist ning objektide vähesusest, vahendas ERR-i uudisteportaal.

«Üldine hinnakasv Eestis tervikuna ei ole absoluutselt murettekitav, küll aga teatud piirkondades: Põhja-Tallinn, kesklinn, kus pakkumise vähenedes inimesel valikuvõimalusi on vähem ja see võimaldab arendajatel rohkem raha küsida,» ütles Swedbanki erakliendi finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.

Tallinnas on populaarsed piirkonnad just kesklinn, aga ka Mustamäe ja Lasnamäe ning äärelinnade uusarendused. Kõige kuumem kaup turul on kõrge ruutmeetri hinnaga ühe-kahetoalised korterid, mis võimaldavad suuremat üüritulu.

Suur erinevus võrreldes kinnisvarabuumi aegse turuga on see, et ligikaudu pool kinnisvaratehingutest tehakse ilma panga abita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles