Linnavalitsuse lindilõikajad hakkavad väsima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult kapitaalremondi läbinud Kreutzwaldi tänava lõik Tartu maantee ja Kunderi tänava vahel, võrreldes varasemate avamistega jäi tänane lahjaks.


Juba veerand tundi enne ametlikku avamist on tänavale üles seatud cateringifirma telk. Tõsi küll, laud on tunduvalt tagasihoidlikum kui eelmistel tänavaavamistel. Tänava mõlemas otsas seisavad munitsipaalpolitseinikud ja suunavad kõik sõidukid karmikäeliselt mujale.

Telgile lähim parkimiskoht reserveeritakse linnapea jaoks. See käib nii, et usinad linnaametnikud, keda on tänavanurgale kogunenud ligi paarkümmend, käivad kordamööda seal küll ühe-, küll mitmekaupa seismas. Nii et kui kellelgi õnnestubki mupost mööda pääseda, siis parkima peab ta kusagile kaugemale.

Tänane avamine erineb varasematest ka selle poolest, et puuduvad organiseeritult ja rivikorras kohale toodud lasteaialapsed. Selle asemel saab hõre publik tugevat täiendust kõrvalasuvast Kesklinna vene gümnaasiumist, kust saabub avamisele grupp pidulikult riietatud pedagooge.

Remondi käigus rajati tänavale sõiduteest eraldatud parkimistaskud, renoveeriti kõnniteed ja taastati haljastus. Linnapea Edgar Savisaare sõnul parandab korrastatud Kunderi-Kreutzwaldi ristmik ja kuni Tartu maantee ristmikuni põhjalikult renoveeritud Kreutzwaldi tänav tunduvalt kooliõpilaste ning kõigi kesklinna elanike liiklusohutust.

«Korrastatud fooriristmik, piisava laiusega kõnniteed ning korralikud parkimistaskud tagavad ümbruskonna inimestele ja ka piirkonna kooliõpilastele piisava nähtavuse ja ohutu tänavaületuse,» ütles Savisaar avamisel.

Korrastatud tänavalõigus pikkus on 160 meetrit. Ehitustööde teostamise maksumus oli 117 708 eurot. Projekteerija oli Viageo OÜ ja tööde teostaja Lemminkäinen Eesti AS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles