Savisaare veebikaamera läheb maksma 10 000 krooni kuus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsuses nädala eest linnapea Edgar Savisaare kabinetti üles pandud veebikaamera ööpäevaringse pildiedastuse eest internetis tasub linn üle 10 000 krooni kuus.

Tallinna linnavalitsuse IT-direktor Väino Olevi sõnul on teenusepakkujaks Elion ning teenuse parameetritena on kokku lepitud kuni 1000 üheaegset vaatajat, teatab ERR uudised.

Vastavalt kalkulatsioonile maksab ööpäevaringne ülekanne Tallinna linnapea kabineti kaamerast 9050 krooni kalendrikuus, millele lisandub käibemaks.

Alates 25. maist on võimalik Tallinna kodulehe vahendusel jälgida linnapea kabinetis toimuvat. Savisaare sõnul sai tema kabinetist pildi edastamise mõte alguse sellest, et umbes kuu aega tagasi olid asjatundjad avastanud signaali väljumise linnavalitsuse majast. Äraseletatult tähendab see, et keegi kuulab linnapea kabinetis toimuvat pealt.

«Tahtsime neile inimestele, kes meid pealt kuulavad, lihtsalt vastu tulla ning pakume nüüd heli juurde ka pilti,» selgitas Savisaar toona pressikonverentsil.

Et andmekaitseseadusega mitte vastuollu minna, on Savisaare kabineti uksel ka silt, et kõik kabinetis toimuv salvestatakse ja filmitakse. Sellega peab iga tuppa siseneja tänasest alates arvestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles