OKO omanikud rajavad Viimsi ja Pirita piirile uue merevaatega restorani

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane restoran Viimsis.
Tulevane restoran Viimsis. Foto: Repro

Menuka OKO restorani eestvedajad teevad Viimsi piirile mere kaldale uue toidukoha, mille köögipoole eest vastutab Eesti üks tunnustatumaid kokkasid Tõnis Siigur.


Kaberneemes asuva OKO restorani eestvedaja Martti Siimanni sõnul on uus Viimsi sissesõidule rajatav toidukoht kolmeosaline. U-kujulise hoone ühte tiiba tuleb 80-kohaline pererestoran, teise külge avatud köögiga 40-kohaline privaatsaal ning keskossa osaliselt katusega kaetud 100-kohaline suveterrass vaatega merele ning Tallinna panoraamile.

«Oleme ise koos OKO ja ka uue Viimsi restorani osaniku Marko Zukkeriga Viimsis naabrimehed ja juba ammu mõelnud, et siinkandis võiks olla hea koht, kus kodu lähedal perega söömas käia. Nüüd teeme selle ise ära ning Tõnis Siiguri juhtimisel hakkame pakkuma moodsat Viimsi rahvuskööki,» naljatas Siimann ja lisas, et maja saab valmis järgmiseks naistepäevaks.

Siimanni sõnul lõpetas Tõnis Siigur oma töö restoranis Bordoo, et pühenduda igapäevaselt uuele toidukohale ning «suvepraktikale» OKOs.

Uue Viimsi restorani nimi on veel lahtine ja selle leidmiseks plaanitakse korraldada konkurss.

Hoone ehitaja, 1Partner Ehituse juhi Üllar Hinno sõnul on uus restoran silmapaistvalt ilus ja modernne, sulandudes hästi kokku loodusliku ranniku ja rannamiljööga. «Hoone projekt on minimalistlik, kuid põnevate ehituslahendustega mitmetasandilistest põrandatest kuni eripärase terrassini,» ütles Hinno.

Maja projekteeris Peeter Loo firmast KAMP Arhitektid ning sisekujunduse eest vastutab Tarmo Piirmets Pink OÜ-st. 544-ruutmeetrise hoone arendab Baltek Arendus OÜ ja ehituskonkursi võitis 1Partner Ehitus. Ranna tee 3 aadressiga hoone paikneb Tallinna viimasel krundil, vana Viimsi vallamaja asukohas.

Uue restorani osanikud on samad, kes Kaberneemes asuval OKO-l – Martti Siimann, Tõnis Siigur ja Marko Zukker. OKO valiti 2012. aasta Eesti TOP 50 paremuselt kolmandaks restoraniks ning 2012 Hõbelusika konkursi parimaks pererestoraniks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles