Lasnamäe kirikut ei saadud Kirilli visiidiks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Moskva ja kogu Venemaa patriarhi Kirilli visiidi kavas oli Lasnamäele ehitatava Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku sisseõnnistamine juba palju kuid tagasi, pole kirik tegelikult ikka valmis ja Kirillil tuleb täna leppida ilmselt värvihaisuse pühakojaga, mida ilmselgelt viirukisutsuga kodusemaks teha püütakse. 

Vaatamata sellele, et viimastel kuudel on käinud kirikus tööd nii ööl kui päeval, oli laupäeva õhtul kella 21 paiku kirikus ehitustööd ikka veel pooleli ja nii mõnegi ehitusmehe sõnul jagub seal tegemist veel nädalateks kui mitte kuudeks. Sellest annab tunnistust ka seni kirikuaia ühes nurgas laiutav konteineritest ehitusküla, millel hoiavad silma peal objekti valvur ja kass Maša, kes oli aga fotograafi saabumise ajaks hiirejahile siirdunud.

Laupäeva õhtul turnisid ka kabelis Espaki töömehed, kes püüdsid kiirkorras maha võtta tellinguid, mis olid kabelisse jäänud vaid mõni hetk varem lõppenud värvimistöödest. Katedraalist endast saalis aga välja maalreid, kel käes värske värviga kaetud kiled ja paberid ning prügikotid muude töö jääkidega.

Kiriku õuel ootas paigaldamist veel aknaklaase ja klaaspakette, samuti troonis seal üksik väike vaskkuppel. Samuti oli näha survepesureid, harju ja kühvleid, mida ka usinasti tööjälgede kaotamiseks pruugiti.

Samal ajal, kui ehitajad tellingutega rassisid, käis paarisaja meetri kaugusel Narva maantee ääres juba metallaedade veoki pealt mahalaadimine. Kilomeetrite kaupa ehitusel kasutatavat metallist piirdeaeda hakkab ilmselt ümbritsema pühapäeval toimuva tseremoonia ala. Suurürituseks põhjalikku valmistumist näitas aga seegi, et kohale oli toodud kümneid välikäimlaid ning kahele poole kirikut ehitati hiiglaslike multimeediaekraanide aluseid. Eventechi töömehed kinnitasid, et just nende hiiglaslike konsoolide külge kinnitatavatelt ekraanidelt hakatakse üritust seda vaatama kogunenud tuhandetele õigeusklikele telepildis üle kadma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles