43 protsenti tallinlasi soovib Savisaare jätkamist linnapeana

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuring näitas, et kõige populaarsem linnapeakandidaat tallinlaste seas on Keskerakonna juht Edgar Savisaar.

Teda sooviks pärast sügisel toimuvaid kohalike omavalitsuste valimisi Tallinna eesotsas näha 43 protsenti linlastest, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Populaarsuselt järgmised on sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Andres Anvelt (teda toetab 9 protsenti tallinlasi) ning järgnevad väikese vahega reformierakondlane Valdo Randpere, IRLi kandidaat Eerik-Niiles Kross ja ja Mart Helme Konservatiivsest Rahvaerakonnast.

TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog märkis, et Savisaare toetajate seas on ülekaalus mitte-eestlased, samas kui eestlaste eelistused hajuvad mitme kandidaadi vahel.

Ta tõi esile ka fakti, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme torkab silma suure toetusega – teda sooviks linnapeana näha 9 protsenti tallinlastest, samas kui tema juhitavat erakonda toetab vaid üks protsent linlastest.

Kõige populaarsem partei on pealinna elanike seas Keskerakond, mida toetab 46 protsenti tallinlasi. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetusprotsent on 18, Reformierakonna ja IRLil 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles