Savisaar-Toomast muudaks Tallinna ühistranspordi kõigile Eesti inimestele priiks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar-Toomast
Vilja Savisaar-Toomast Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna Reformierakonda astunud Vilja Savisaar-Toomast avaldas valmisolekut Tallinna linnapeaks kandideerida, öeldes muuhulgas, et laiendaks pealinna ühistranspordis tasuta sõitmise õigust kõigile eestimaalastele.

«Ma arvan, et ma oleksin Tallinnale hea linnapea – ma oleksin linnapea, kes on kõigi tallinlaste linnapea, mitte ainult ühe osa linnapea,» ütles Savisaar Toomast «Aktuaalsele kaamerale».

«Ühistransport jääks tasuta, aga see peaks olema tasuta kõigile eestimaalastele, kes külastavad Tallinna, mitte ainult tallinnlastele,» vastas poliitik saatejuhi küsimusele, kas ta säilitaks pealinnas tasuta ühistranspordi, lisades, et praegune olukord tekitab tallinlaste ja muu Eesti elanike vahel vastandumist.

«Ma ei juhiks Tallinna nii populistlikult, ka ei oleks mul vaja nii suurt propagandamasinat, et oma töödest teada anda linnarahvale,» lisas Savisaar-Toomast, kelle sõnul saaks Tallinna eelarvet palju mõistlikumalt kasutada.

Reformierakonnaga liitumist põhjendades ütles ta, et toetab partei perepoliitikat ja asjaolu, et Reformierakonnast on tulnud naisminister ning parteis osutuvad kõigil valimistel valituks ka naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles