Savisaar vs Savisaar? Vilja ja Edgari heitlus võib mõjutada venekeelset valijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Värske reformierakondlane Vilja Savisaar-Toomast on öelnud, et temaga on juba räägitud ka võimalusest kandideerida oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks, kuid otsuse teeb ta alles lähinädalatel.

Politoloog Rein Toomla hinnangul võib aga kahe sarnase nimega kandidaadi, Edgar Savisaare ja Vilja Savisaar-Toomasti kandideerimine mõjutada eelkõige venekeelset valijat, kes Savisaar-Toomasti nime puhul teise poole ära unustab ning just nime tõttu tema poolt hääletab.

Varem on võimalike kandidaatide lisandumist linnapeaks pürgijate pingile kinnitanud ka Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Valdo Randpere.

Keskerakonna võimult tõukamine ei oleks Savisaar-Toomasti sõnul omaette eesmärk. «Kui see nii juhtub, siis on hästi, aga minu eesmärk on parandada Tallinna juhtimist ja oma kodulinna heaks töötada. Ei saa öelda ka, et Tallinnas pole midagi tehtud ja Tallinn pole arenenud, aga ma arvan, et seda saab paremini juhtida ja väga palju on veel teha,» lausus ta intervjuus ERR uudisteportaalile.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar igatahes oma erakonna valimisvõidus ei kahtle - eile volikogus linnavolinike küsimustele vastates nentis ta, et tema arvates peaks igaühele arusaadav olema, et Keskerakond on Tallinnas võimul ka aastal 2020.

«Võib aga oletada, et Edgar Savisaar ja Vilja Savisaar-Toomast ei kandideeri ühes kohas, kuid kui oleks olnud valmisringkond, oleks toimuvat olnud huvitav jälgida,» rääkis politoloog Rein Toomla. «Kõige tõenäolisemalt kandideerib Edgar Savisaar Lasnamäel ning Vilja Savisaar-Toomast Põhja-Tallinnas. Reformierakond võiks muidugi ju intriigi teravdada, kui paneks Savisaar-Toomasti kandideerima Lasnamäele,» leidis Toomla.

Otsest perekondlikku intriigi ei pruugi seal politoloogi sõnul aga tekkida, kuid et Vilja Savisaar-Toomastile antud hääled lähevad Reformierakonnale, võib Keskerakonna üldine häältesaak väheneda, Reformierakonna oma aga suureneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles