RKAS: endise politseimaja müük oli avalik

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RK Hariduse MTÜ sai koolitusloa, et sügisest hakkaks pealinnas Pärnu mnt 11 asuvas endises politseimajas tegutsema Tallinna Kesklinna Põhikool, mille veebilehe nimi on siiski www.reaalkool.ee.
RK Hariduse MTÜ sai koolitusloa, et sügisest hakkaks pealinnas Pärnu mnt 11 asuvas endises politseimajas tegutsema Tallinna Kesklinna Põhikool, mille veebilehe nimi on siiski www.reaalkool.ee. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) teatel väidab kinnisvaraärimees Hans H. Luik oma tänase Postimehe arvamusloos ekslikult, et endine politseimaja Tallinnas aadressil Pärnu mnt 11 võõrandati kõrvalasuvate koolide ja linna teadmata ning odavalt.

Pärnu mnt 11 hoone müüdi kolm aastat tagasi avaliku kirjaliku enampakkumise teel ning selle kohta sai infot nii meedia kui ka ettevõtte kodulehekülje vahendusel. «Müügist olid teadlikud nii kõrvalasuv Tallinna Inglise kolledž kui ka Tallinna reaalkool ning Tallinna haridusamet. Seega mistahes väited koolide ja linna teadmatuse kohta on alusetud,» teatas RKAS oma vastulauses.

«Samuti on oluline märkida, et maja müügihind 20,27 miljonit krooni kujunes kuue pakkuja konkurentsis ja vastas seega turutingimustele,» lisas Riigi Kinnisvara AS.

«Ei vasta tõele ka väide, et hoonet kasutada sooviv lapsevanemate MTÜ peab selle nüüd tagasi ostma, sest kõnealune maja ei ole mitte kunagi neile kuulunud.»

«Lisaks artiklis avaldatud pooltõdedele on äärmiselt kahetsusväärne, et Hans H. Luik avaldas RKASi nimel arvamuse, mille kohaselt ettevõte ei soovi Tallinna munitsipaalkoolidega koostööd teha. Selline avaldus on pahatahtlik ega vasta tõele,» kinnitas RKAS oma teates.

RKAS kuulutas 2010. aasta märtsis välja avaliku kirjaliku enampakkumise Tallinnas Pärnu mnt 11 kinnistu müümiseks eesmärgiga investeerida saadav raha riigile vajalike hoonete ehitamisse ja remonti ning hoida sellega valitsussektori tasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles