Tähistatakse küüditamise aastapäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda kuju Lindamäel.
Linda kuju Lindamäel. Foto: Peeter Langovits

Reedel, 14. juunil mälestatakse mitmel pool Tallinnas 72 aasta möödumist esimesest suurküüditamisest.


Lindamäel, Linda kuju juures toimub kella 12-13 leinapäeva mälestustseremoonia. Kell 15.30 asetab kuju jalamile pärja Eestis visiidil viibiv Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill, teatas Raepress.

Vabaduse väljakul toimub kella 13-20 küüditamislugude kogumise päev. Vabaduse väljakule ning internetikeskkonda www.kogumelugu.ee paigaldatakse Eesti kaardid ning igaüks, kelle perel on rääkida oma küüditamislugu, saab jätta kaardile märgi, kus see lugu aset leidis. Kaart seatakse hiljem üles Eesti Okupatsioonide Muuseumisse.

Küüditamislugude kogumise kampaania korraldajad kutsuvad ühtlasi kandma 14. juunil Lootuse lille märki - mustvalge rinnamärk sümboliseerib leina ja ohvrite mälestamist, aga ka lootust ja meelekindlust, et sarnased teod enam iialgi ei korduks. Lootuse lillega rinnamärke jagatakse homme Vabaduse väljakul ja Lindamäel.

Pääskülas küüditatute mälestusmärgi juures (Rännaku pst 1 ees) toimub mälestustseremoonia kell 18.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles