Galerii: teletorni servakõnni avasid hulljulged modellid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tallinna Teletornis ainulaadne atraktsioon Baltimaades ja Põhja-Euroopas - servakõnd. Nüüd on võimalik teletorni kõrgustes adrenaliini tõsta ja teha jalutuskäik torni 22. korruse «taldriku» äärel.

«Tallinna Teletorni servakõnni mõte tekkis uurides mujal maailmas tornides pakutavat. Näiteks Toronto CN Toweris on atraktsioon nimega EdgeWalk - vastavat turvavarustust kasutades saab CN Toweri katusel 356 meetri kõrgusel teha jalutuskäigu. Sarnast närvikõdi pakutakse mujalgi,» sõnas Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu.

«Alates tänasest saab üle serva kiikama minna ka Tallinna Teletornis. Eraldi tasu eest on huvilistel võimalik minna jalutama teletorni 22. korruse välisrõdule,  kus külastaja on kinnitatud atraktsiooni külge turvarakmetega. Meie välisrõdu asub 175 meetri kõrgusel maapinnast, mis on piisav väljakutse paljudele adrenaliinijanustele.»

«Atraktsiooni vanusepiirang on 13 eluaastat ning korraga lastakse rõdule neli inimest. Kõnd kestab 30 minutit ja enne seda on vaja allkirjastada ka vastutusleping.

«Ühtlasi kuulutame välja konkursi, et leida sobiv nimi teletorni uuele atraktsioonile - praegu on valikus kolm nimevarianti: servakõnd, taevakõnd ning tipukõnd. Samuti võib pakkuda ise mõne veel tabavama ning huvitavama nime. Lisainfot nimevalimise konkursi kohta leiab meie Facebooki lehelt ja teletorni kodulehelt.»

«Kõige parema nime pakkuja saab auhinnaks tasuta torni külastuse ja servakõnni koos kolme sõbraga. Juhul, kui me parimat täiesti uut nime ei leia, siis loosime selle auhinna välja kõigi vastanute vahel,» rääkis Riina Roosipuu.

Esimese servakõnni tegid täna hulljulged modellid Eesti tippdisaineri Aldo Järvsoo loodud kaunites kleitides.

Esitlusel olid värsked komplektid Aldo Järvsoo suvekollektsioonist - lennukad pidulikud kleidid, mis puhkevad õide just suvetuultes. Kleitidega komplektis olid ehted Tanel Veenre värskest kollektsioonist Paradiisiviljad. Modellidele tegi meigi Mari Ojasaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles