Randjärv: Tallinnas tuleks sünnitoetust kahekordistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaatid
Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaatid Foto: Karli Saul/SCANPIX

Reformierakonna linnapeakandidaadi Laine Randjärve hinnangul vajaks muude küsimuste kõrval suurendamist ka laste sünnitoetus, mis on Eesti pealinnas praegu häbiväärselt väike, jäädes alla mitmetele teistele omavalitsustele.

Reformerakonna Tallinna piirkond alustas täna Linnapea Tuuriga, esmakohtumisel olid kõne all eelarveküsimused. Linnapeaks pürgiv Riigikogu aseesimees Laine Randjärv rõhutas sünnitoetuse suurendamise vajalikkust, ent märkis ära ka tema südameasjaks oleva laste ringiraha - Randjärve sõnul on Tallinnal rahalised võimalused laste ringirahaks olemas.

Kultuuriministri ametis olnud Randjärv tõstis esile ka kultuuriküsimusi - ta on seisukohal, et Mustpeade maja peaks jääma linna käsutusse. Üle tuleks tema hinnangul vaadata ka linnahalliga toimuv. 

Kommunaalprobleemidest kõneldes rõhutas Randjärv torustike murettekitavat olukorda pealinnas.«Praegu kulutatakse kuuekümne aasta vanuste torustike korrashoiuks 4-5 miljonit eurot,mida on liiga vähe. Purunemise korral võivad need tekitada palju pahandust. Nende korrashoiuks tuleks kulutada mitu korda rohkem,» rääkis ta.

«Iga linnavalitsuse esmaülesanne on korraldada linnakodanike igapäevaelu lähtuvalt inimestest ja nende vajadustest. Siin peab olema hea elada nii linnaelanikel, kui külla tulla külalistel kaugelt ja lähedalt,» leidis Randjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles