TV3: Kiili valla äsjaistutatud tammeallee rüüstati ära

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Maikuus istutati ühisürituse käigus Harjumaal  Kiili valda Kurna-Tuhala maantee kergliiklustee äärde 30 tamme, kuid paraku on kellegi kuri käsi 11 puud ära rikkunud.

Tegu ei ole juhusliku vandalismiaktiga, vaid teo toimepanija on täpselt teadnud, kuidas puid niimoodi kahjustada, et need hukkuksid, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Vandaalil oli ilmselt kaasas õhukese teraga lõikeriist ja ta lõikas puude koore läbi nii, et toitained ei saa selles liikuda. Kiili valla aednik Heli Kalvet ütles, et selline tegu võtab lihtsalt tummaks ja loodab, et ehk õnnestub noored tammed siiski päästa. «Poisikesed ei oskaks sedasi lõikuda ega teada, kuidas täpselt puud saab tappa. See on ikkagi keegi, kes ei ole aiandusalal võhik,» rääkis ta.

Kiili vallavalitsus tegi avalduse ka politseile ja vald on tänulik iga vihje eest, mis viib vandaali tabamiseni, pakkudes ka 350 eurot vaevatasu. «Me loodame ikkagi, et sellise õela teo tegija saame kätte,» sõnas vallaaednik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles