Reformierakonna kolmas linnapeakandidaat on Jürgen Ligi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna Tallinna piirkond alustas täna Linnapea Tuuriga, mille esimesel üritusel istus laval ning arutles Tallinna majandamise teemadel erakonna teiste linnapeakandidaatide kõrval ka rahandusminister Jürgen Ligi.

Ürituse pressiteates seisis, et selle käigus «tutvustavad Reformierakonna linnapeakandidaadid linnarahvale oma valimisplatvorme».

Intervjuus Postimehele ei kinnitanud Ligi otsesõnu oma kandidatuuri, kuid ütles, et tahab igakülgselt linna juhtimisele kaasa aidata. Muhedalt naljatledes nimetas ta end kord Valdo Randpere, siis aga Laine Randjärve abiks. Küll aga vastas jaatavalt küsimusele, kas tema ja Laine Randjärve kõrval on Reformerakonna kolmas linnapeakandidaat Jürgen Ligi, samuti linnapeaks kandideeriv Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Valdo Randpere.

Ligi sõnul vajab muutmist linna juhtimiskultuur, üle tuleks vaadata ka ametikohtade jagamine ning linna teenistuses olevate inimeste kompetentside vastavus sellele, samuti palgapoliitika. Rahandusministri hinnangul on Tallinnal kokkuhoiuvõimalusi küll. «Tuleks lõpetada riigi funktsioonide dubleerimine, propagandamasin ja bürokraatia ajavad üle ääre,» nentis ta.

Reformierakonna teised senised linnapeakandidaadid on riigikogu liikmed Laine Randjärv ja Valdo Randpere.

Jürgen Ligi on varem mõista andnud, et ei soovi Reformierakonna linnapeakandidaadiks saada, öeldes, et tal oleks raske veenda end tegelema riigi rahanduse asemel ühe omavalitsusega.

Kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles