Filmimuuseumi filmipühapäeval on ekraanil Riho Undi animafilmid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukud filmis "Vennad karusüdamed", filmi režissöör Riho Unt.
Nukud filmis "Vennad karusüdamed", filmi režissöör Riho Unt. Foto: promo

Filmimuuseumi filmipühapäevade kevadhooajal on fookuses ANIMAFILM. Selle filmikevade viimasel pühapäeval, 16. juunil 2013 kell13.00 näeb Maarjamäe lossis (Pirita tee 56, Tallinn) Riho Undi animafilme «Kevadine kärbes», «Vennad karusüdamed», «Lili» ja «Happy birthday».

«Kevadine kärbes» (Tallinnfilmi Nukufilm, 1986)

Anton Hansen Tammsaare miniatuuri «Kärbes, prussakas ja ämblik» ainetel loodud mõistulugu, mis käsitleb eetikaküsimusi inimsuhetes. Režissöörid: Riho Unt ja Hardi Volmer

Kestab: 7 minutit

«Vennad karusüdamed» (Nukufilm OÜ, 2005)

Filmi kangelasteks on vene kunstniku Ivan Šiškini maalilt «Hommik männimetsas» pärit kolm karupoega. Kaotanud kunstnikust ema, satuvad vennakesed Henry, Vincent ja August kõigi loojate unelmatelinna Pariisi. Karupoegadel ebaõnnestuvad kõik katsed kunstnikena elatist teenida. Maskeerituna tsirkuselõvideks seiklevad karupojad tagasi Venemaale, et üles leida karuema pärandus.

Kestab: 18 minutit

«Lili» (Nukufilm OÜ, 2008)

Mürsulehtrisse aheldatud surmavalt haavatud noorsõdur ja kari sõjas räsida saanud näljaseid rotte üritavad leida lahendust küsimusele «Kes on Lili Marleen?» Lili Marleen pole vaid kauge kangelanna laulust. Igal sõdurpoisil on oma Lili, olgu tema esimene kooliaegne armastus või pelgalt pettekujutelm. Ent alati, mis ka ei juhtuks, ootab ta oma sõdurit kasarmu ees laterna all.

Kestab: 13 minutit

«Happy birthday» (Nukufilm OÜ, 2012)

Nukufilm «Happy birthday» on maailmavaateline nägemus piiblikangelase Jeesuse ja inimeste poolt loodud superroboti duellist. Kas robot suudab murda väljakujunenud dogmad ja pöörata usk enda kasuks või jääb see kõik status quo?

Kestab: 12 minutit

Filmiprogramm kestab 50 minutit ja autori asemel on sel korral külas nukud Riho Undi animafilmidest. Filme näeb Maarjamäe lossi kinosaalis (Pirita tee 56, Tallinn).

Maarjamäe lossis on avatud Eesti Filmimuuseumi näitus «SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand», Eesti Vabariigi ajalugu tutvustav suurnäitus «ISEOLEMISE TAHE» ja uhiuus näitus «STIILNE DAAM. Lady Ostapecki rõivad ja portreed Ameerikast».

Maarjamäe loss on avatud K-P kell 10-17, esmaspäeviti ja teisipäeviti suletud. Sissepääs filmiüritusele on tasuta.

Kohale saab bussidega 1A, 5, 8, 34A ja 38, peatus Maarjamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles