Algavad Harju tänava ümberehitustööd

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänav.
Harju tänav. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal algavad Harju tänava rekonstrueerimistööd, mille käigus muudetakse Harju tänav jalakäijate alaks.


«Vastavalt «Tallinna arengukavas 2014-2020» sätestatud põhimõtetele tuleb Tallinnas autostumist piirata ning suurendada jalakäijate turvalisust ning kaotada transiitliiklus vanalinnast,» teatas Kesklinna valitsuse pressiesindaja Kerttu Rakke.

Harju ja Kullassepa tänavate rekonstrueerimise eesmärgiks on sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile viimine, mille tagajärjel suletakse tänavad autoliiklusele ning muudetakse need jalakäijate liikumise alaks.

Projektiga jätkatakse Harju tänava alguse (Vabaduse väljakust Müürivahe tänavani)
jalakäijate ala kontseptsiooni, kogu ülejäänud tänavalõigus markeeritakse tänavapinnale Teises maailmasõjas hävinenud hoonete fassaadide kontuurid ning rekonstrueeritakse tänava alla jäävad kommunikatsioonid.

Pärast Harju ja Kullassepa tänavate rekonstrueerimist tagatakse endiselt nii elanike ligipääs oma kodudele kui ka teenindavale transpordile ajavahemikus hommikuti kella 6-10. Vajadusel ja transpordiameti kooskõlastusel on võimalik elanikel kodudele ligi pääseda ka muudel kellaaegadel. Füüsiliselt tänavate täielikku sulgemist ei planeerita.

Harju tänava ja Kullassepa tänava rekonstrueerimistööde teostaja on OÜ RTS Infraehitus. Rekonstrueeritava tänavalõigus pikkus on 270 meetrit. Ehitustööde lõpetamise tähtaeg on 15. oktoober. Ehitustööde maksumus on 846 742,36 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles