Harju maavanem tunnustas maakonna parimaid abituriente

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Harju Maavalitsus

Laupäeval tunnustas Harju maavanem Ülle Rajasalu Rahvusooper Estonia talveaias maakonna parimaid abituriente. Kokku oli vastuvõtule kutsutud 42 potentsiaalset kuld- või hõbemedali saajat viieteistkümnest maakonna koolist.


Rajasalu kutsus oma kõnes kõiki gümnaasiumilõpetajaid üles karjäärivalikut tehes kindlasti mõtlema, millised valdkonnad meie kodu-Eestis hetkel kõige enam lisakäsi vajavad. «Noorte haridus- ja karjäärivalikute juures on järjest suuremat rolli mängimas üha kiiremini muutuv maailm. Samas saavutavad täna edumaa need, kes suudavad tulevikku nägevalt valida õppimiseks eriala, milliste oskustega inimesi vajatakse enim 10 aasta pärast,» lausus Rajasalu.

Ta lisas, et gümnaasiumilõpetajad ei peaks mingil juhul tundma endal ühiskondlikku survet jätkata eduka lõpetamise järel ilmtingimata akadeemilise karjääriga. «Eestis pakutav rakenduskõrgharidus annab noortele palju häid võimalusi eduka karjääri loomiseks. Tubli töötegija on aga alati, igal pool hinnatud ja teretulnud,» märkis Rajasalu.

Sel aastal registreerus Harjumaal riigieksameid tegema kokku 555 abiturienti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles