Ringkonnakohus võttis menetlusse Pirita seltsi kaebuse TOPi arenduse üle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOP.
Pirita TOP. Foto: Toomas Huik

Tallinna ringkonnakohus võttis menetlusse Pirita seltsi kaebuse Pirita TOPi detailplaneeringule.

Esimese istungi ajaks on määratud 16. september, teatas selts.

Kohtuvaidluse ajaks detailplaneeringu kehtivuse peatamise küsimus lahendatakse lõplikult ringkonnakohtus toimuva menetluse käigus.

TOPi planeeringuga lubas Tallinna linn arhitektuurimälestise Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse kinnistule sotsiaalmaale mere äärde ehitada korterelamud ning suurendada TOPi kompleksi mahtu peaaegu kahekordseks, hoolimata piirkonna elanike, organisatsioonide ja ekspertide aktiivsetest protestidest.

Pirita Selts pöödus kõigi linnakodanike poole üleskutsega aidata rahastada TOPi detailplaneeringu üle peetava kohtuvaidluse kulude katmist, tehes ülekande seltsi arvelduskontole. Samuti kogutakse internetikeskkonnas petitsioon.ee jätkuvalt allkirju pöördumisele «ei kortermajadele Pirital TOPi mereäärse parkla- ja rohealal».

Tallinna linnavolikogu kehtestas märtsis Pirita Olümpiapurjespordikeskuse ja selle lähiala detailplaneeringu, mida menetleti enam kui kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles