Kuidas vanalinlased elavad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanalinlased avasid tänavuste vanalinna päevade lõppakordiks hooviväravad, et näidata: vanalinna õuedes elatakse tavapärast elu, siingi mängivad lapsed koduõues rahulikult palli, sellal kui vanemad terrassil kohvi rüüpavad.

Sellest, et muidu lukus hoov erandkorras avatud, andis iga avatud vanalinna hoovi puhul teada värviline silt kohe väraval, ent sellele vaatamata ei kohta hoovides pärastlõunati just ülearu palju uudishimutsejaid. Rataskaevu tänava avatud koduõues mängivad lapsed igatahes rahulikult palli ega lase end uudishimulikest kiikajatest eriti häirida.

«Tere ja tulge edasi,» julgustab uudistajaid sisse astuma Kohtu 2 avatud hoovi eestvedaja, sama maja elanik Kristi Liiva ning viipab ka väravas ebalevaid turiste hoovi kaema. Toompea nõlval asuva maja terrassilt, kuhu avatud hoovide päeva puhul on mõnusaks olemiseks maha laotatud piknikutekid ja kehakinnitust pakkumas suurepärane Neikidi ühepäevakohvik, avaneb ümbritsevale hunnitu vaade ning kui sinna lisada soojemast soojem pärastlõunapäike, on meeldiv äraolemine garanteeritud.

Kristi teeb aga uudishimulikule Tallinncityle ekskursiooni: selgub, et kokku kolme aadressiga nurgamajas jääb Kohtu tänava poole veel teinegi siseõu, imeilusa purskkaevuga. Korteriomanikud jagavad imposantset, kunagi Tolli aadlisuguvõsale kuulunud hoonet Ungari Instituudiga ning plaanivad igatahes järgmisel aastal taas hooviväravad üheks päevaks avada. «Siis pakume pannkooke,» lubab Kristi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles