Loomaaia flamingode aedikusse paigaldati peegel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleflamingod uues aedikus.
Heleflamingod uues aedikus. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Juuni esimene täisnädal tõi loomaaiaasukate toidusedelisse suvist vaheldust – rohusööjad hakkavad nüüdsest regulaarselt saama värsket rohtu.

Troopikamaja õuepuuridesse pääsesid Eestimaa suveõhku nautima Brasiilia vihmametsade asukad mustnokk-tuukanid ja ararauna ning Aafrika ja Aasia poolkõrbeis ja metsatihnikuis lendlevad kaeluspapagoid.

Heleflamingod kolisid teisipäeval laiendatud veesilma ja tehislike pesaalustega rikastatud aedikusse. Sinna paigaldati ka suur peeglitahvel, sest flamingod tunnevad end seda kindlamalt, mida suurem on flamingoparv, mida rohkem neid näib olevat.

Linnutiikide inkubaatoris koorusid haha- ja ristparditibud.

Poegimisega ühele poole saanud miilulehmad lasti suurde aedikusse, kus ootel miilupullid neid pika pilguga piidlema hakkasid. Ka gauripull lubati gaurilehmadega kokku.

Neljapäeval tehti maniküüri elevandimaja kilpkonnadele ja kääbusküülikutele. Üle vaadati ka elevant Fieni tallaalused. Laste loomaaeda lapsi rõõmustama kolis veebruari lõpus sündinud vietnami rippkõhtsea põrsas.

Loomasõprade ringide nooremad õpilased sõitsid kahepäevasele õppereisile Aegna saarele.

Maikuu viimasel päeval käisid kolm tillukest kameruni kääbuskitse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias kontserdil. Nad patseerisid orkestri ees, lubasid end toita ja mökitasid muusikale kaasa. Kitsedega jäädi väga rahule.

Lastekaitsepäeval 1. juunil külastas loomaaeda pea 20 000 huvilist. Suured uudistajate massid peletasid nii mõnegi loomaaiaasuka  aediku tagumisse soppi, pesakasti või hoopistükkis siseruumi varjule. Kaotusi loomkonnas siiski ei olnud.

Nädalavahetusel avatakse loomaaia lõvi galeriis noore vabakutselise fotograafi Filipp Keksi näitus TÄNA, kus eksponeeritakse erinevates maailma nurkades:Namiibias, Sambias, Guatemalas, Indias, Nepalis ja Kambodžas elavate inimeste portreid. Pildile püütud tavalised ilusad ja õnnelikud kolmanda maailma inimesed oma igapäevaaskeldustes panevad mõtlema, kas meie ühiskond liigub õiges suunas, teeb meid õnnelikuks?Näitus jääb avatuks juuni lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles